kids chain for diabetes
 

 

Kids Chain neemt deel aan Carnavaleske Kruikenloop 2008

De weersverwachtingen beloofden niet veel goeds maar het werd een prachtige zonnige dag in een winterse omgeving. De Kids van Kids Chain deden afgelopen zaterdag mee aan de 22e editie van de Kruikenloop. Deze loop, die ieder jaar op carnavalszaterdag wordt georganiseerd door de Tilburg Road Runners, is een hele bijzondere; veel deelnemers gaan verkleed, er zijn blaaskapellen aanwezig en iedereen is in een opperbeste stemming. De Kids werden feestelijk onthaald met oranje pruik en hawaii slinger. Dat gaf de training -in de sneeuw- al meteen een speciaal tintje. Brigitte Dijs, de als kat verklede trainer van de Tilburg Road Runners, warmde de Kids met een goede training op.

Om 11.11 uur werd het startschot gelost en begonnen grote groepen lopers aan de 15 km. De loop bestond uit drie rondes van 5 kilometer. Op een aantal plekken in het parcours stonden groepjes Kids, gekleed in het Kids Chain rood, klaar om elkaar af te lossen of samen verder te lopen. Het rood van de fleeces gaat een niet te vermijden rol spelen bij diverse lopen. We zijn goed herkenbaar en de toeschouwers zien ons al van verre aankomen en kunnen ons zo goed aanmoedigen. De meeste Kids hebben zichzelf weer overtroffen in kilometers en de finish was dan ook glorieus! In de super tijd van 1.33.53 kwamen de Kids (met oranje pruiken) stralend het terrein van RKSV Sarto oprennen.

Na de finish stond Greg van Hest klaar om de Kids te huldigen. Ook voor hem was het een zeer geslaagde dag geweest; hij heeft dit jaar de Kruikenloop gewonnen met een uitstekende tijd van 49.18 minuten. Dat hij daarna nog uitgebreid de tijd nam om de Kids te huldigen en ze in het zonnetje te zetten en met ze te poseren, siert deze winnaar!

Het was weer een zeer geslaagde dag en het bleef nog lang onrustig in Tilburg!

Contact
Care Cure Science Foundation
Kids Chain for Diabetes

E info@kidschain.nl
M 0031 6 48 268 232

Contact person:
Annabelle S. Slingerland,
MD, DSc, MPH, MScHSR