kids chain for diabetes
 

  Kids Chain volbrengt met vlag en wimpel ‘Athens Classic Marathon’

Aansluitend aan het bezoek aan Minister Rouvoet vlogen de Kinderen naar Athene, onderweg gefetteerd door Olympic Airlines en in Athene  door het hotel voor de jonge heroes en heroines, met rode loper en gouden trapleuningen, Titania, ontvangen. Even uitrusten maar de volgende dag vroeg op voor training en ophalen van de startbewijzen, tussendoor alles met de metro en natuurlijk alle vlaggen met logo’s van de supportende organisaties meedragende. En toen was het 4 November, D-day, met bussen werden de kinderen al vroeg opgehaald om op de verschillende punten te worden afgezet. Een Nederlandse Kid, een Griekse en een ouder, een fakkel, een estafettestok en een vlag klaar om bij het arriveren van hun voorganger de volgende kilometer te lopen waarna de bus weer langskwam. Het enthousiasme was aanstekelijk en menig kind liep met de volgende nog een paar kilometer mee. De oudste liep zo 25 kilometer en menige 10 en 5 kilometer werd geregistreerd. Voor het Antieke Olympische stadion werden ze opgewacht en opgesteld en na een introductie finishten ze onder leiding van Annabelle de laatste 195 meter samen, blije gezichten, trotse ouders, juichende mensen, verslagen op de Griekse zenders en geinterviewd door velen. Voor ieder was er een eigen medaille en een vrije dag nadien. Felicitaties van de marathon organisatie in Athene. Dinsdag 6 november 11.45 uur arriveerden de jonge ambassadeurs/drices op Schiphol en brachten de fakkel mee terug uit Athene. Het medisch team, de ambulance en gereedstaande ziekenhuizen bleven werkloos achter…het kan!

 “Deze team prestatie is ongeëvenaard en laat zien dat kinderen met diabetes prima in staat zijn om te sporten en plezier te hebben”, zegt Annabelle Slingerland, de grondlegger van dit Kids Chain For Diabetes initiatief, “echter, ook bij dit ultieme duurevenement is teamwork vereist van zowel kinderen, ouders, artsen, verpleegkundigen, ziekenhuisorganisaties en zowel lokale en landelijke politici. Dergelijke zorg zou voor elk kind met diabetes in de wereld beschikbaar moeten zijn. De kinderen van Kids Chain For Diabetes als ook de ouders en supportende organisaties gaven na de marathon aan zeker door te gaan om diabetes op deze sportieve en sympathieke manier op de kaart te zetten.

 

Het verslag

Gisteren keerden ze terug op  Schiphol: 42+3 kanjers, om met Minister Rouvoet te spreken, van Kids Chain For Diabetes. Na een drukke dag met des ochtends uitgebreid aandacht van Minister Rouvoet die een uitgebreide toesprak uitdroeg namens de gehele regering op het Binnenhof, de vlucht naar Athene en een dag met ophalen startbewijzen, shirts, jacks en sporten op de olympic grounds, was het dan zover. D-day, vanuit 3 bussen werd elke kilometer een trio afgezet: Nederlandse ouder met een Nederlands en Grieks kind. Zodra de estafette stok bij hen aankwam, renden ze vol overgave naar het volgende wachtende trio.  Het enthousiasme was zo groot dat 1 kilometer voor menigeen onvoldoende bleek en zo liep menigeen na overgeven van de estafettestok, rustig 25 kilometer, 20, 15 of 5 kilometer door. Diabetes bleek geen probleem en de medische teams en meerijdende ambulance bleken puur stand-by.

  De vlaggen van supportende organisaties werden opnieuw uitgerold en de 45 veroverden vervolgens gezamelijk de laatste 195 meter in het Olympisch Stadion en eindigden scanderend met de yel ontstaan op de hieraan voorafgaande sportdag  'Kids -  Chain, Kids - Chain, Diabetes in Atheen'.  Binnen 5 uur hebben zij zo met zijn 45 -en de Athens Classic Marathon neergezet, een ongekende tijd. Een trots team met welverdiende medailles en een lauwerkrans. Felicitaties volgden naast van 'over the moon' zijnde ouders, onder andere van Lyzette van het Jeugdjournaal, de heer Ruud Nederveen voorzitter van de gemeenteraad in Amsterdam, het Programma Ministerie van Jeugd en Gezin en VWS, Professor Stuart Brink (VS) en Danne (Germany) van de ISPAD, Dr Makis en Doussis organisatie van de Athens Classic Marathon.   Voor de ambassadeurs/drices was het ijs gebroken en het team gesmeed, er werden hevig msm-berichten uitgewisseld en feest gevierd op het dak van het hotel met uitzicht op de verlichte acropolis. Hierna een dag ter vrije besteding met voor ieder wat wils waarna gezamelijk diner, een nachtje slapen en op naar huis.   Bijgevoegd een foto-impressie die echter slechts een deel weergeeft, een ander deel vindt u op de website www.kidschain.nl , u mist echter altijd wat: beweging, geluid, geur en voelbare sfeer. Voor elk kid was het uiteraard uniek anders: wilt u meer weten, vraag het hen zelf! Zij zijn de kanjers die alle records braken. Ze waren en zijn geweldig, maar dat hoef ik u niet te vertellen...   NB Vergeet niet de facturen te voldoen zodat ze het jaar lachend verder kunnen, nogmaals hartelijk dank dat u dit mede mogelijk maakte en diabetes een positief image geeft waar we met zijn allen progressie in moeten boeken.

 

Korte foto-impressie

Vrijdag 2 November 2007

Bezoek binnenhof Den Haag op uitnodiging van Minister Rouvoet

Interview van Marie en Roland, inspirerende uitgebreide toespraak van de Minister.

Maureen draagt fakkel over.

 
 

Zaterdag 3 November 2007

Kids Chain For Diabetes team: 42+3 leeftijd 5-18 jaar, hotel Titania, Athene

 
 

Zaterdag 3 november 2007

Sporten op de Olympic Grounds

 
 

Zondag 4 November 2007

Bussen naar de start

 
 

Een Grieks kind, een estafette stok, een Nederlands kind (Emiel 5 jr), een ouder, een vlag en de fakkel, supporters

integration, teamwork, teamspirit, positivisme, actie en fun

 
 

Alle 42+3 op naar de finish...staande ovatie, zoiets gebeurde niet eerder

 

Binnen de 5 uur, welverdiende medailles en nog een keer de fakkel.

 
 

Eerdere Kids Chain Evenementen

 

                       

Contact
Care Cure Science Foundation
Kids Chain for Diabetes

E info@kidschain.nl
M 0031 6 48 268 232

Contact person:
Annabelle S. Slingerland,
MD, DSc, MPH, MScHSR