kids chain for diabetes
 

       Kids Chain uitgenodigd op het Binnenhof

Minister Andre Rouvoet van het Programmaministerie voor Jeugd en Gezin nodigde in nauwe samenwerking met het Ministerie van VWS en sprekende namens de gehele regering, de kinderen van Kids Chain For Diabetes uit op het Binnenhof. Vrijdag 2 november 2007 verzamelden de kids al vroeg vertrokken (van Groningen tot Weert) om 6.30 uur op Schiphol en werden vandaar met bussen naar Den Haag gebracht begeleid door motorrijders van de Koninklijke Nederlandse Motor Vereniging (KNMV). Op het Binnenhof steeg de spanning, zeker toen ook premier Balkenende zich nog liet zien. Minister Rouvoet hield een uitgebreide toespraak met aandacht voor alle aspecten. Na hartelijke ontvangst met drinken en versnapering namen de kinderen een interview met minister Rouvoet af en overhandigden de fakkel.

 

Kids Chain naar Athene

Nieuwsbericht, 2 november 2007

Rouvoet houdt fakkel omhoog tussen kinderen met diabetes

Minister Rouvoet droeg vandaag op het Haagse Binnenhof een fakkel over aan 43 kinderen die in Athene een estafettemarathon gaan lopen. De kinderen van Kids Chain for Diabetes doen aan deze marathon mee om aandacht te vestigen op het Jaar van de Kinderdiabetes.

De overhandiging gebeurde al om kwart voor negen ’s ochtends, want de kinderen hadden nog een lange reis voor de boeg. Aansluitend vertrokken ze naar Schiphol en vlogen naar Athene. In de Griekse hoofdstad rennen de kinderen op zondag 4 november de Athens Classic Marathon, met een totale lengte in totaal 42 kilometer en 195 meter.

'Kanjers'

Rouvoet vond de jonge deelnemers 'kanjers': "Sommigen van jullie zijn vanochtend wel héél vroeg opgestaan om hier te zijn. En omdat jullie naar Athene gaan om aandacht te vragen voor diabetes. Een ingrijpende ziekte die heel je leven op zijn kop kan zetten. Als diabetespatiënten weten jullie dat zelf beter dan wie ook."

In Nederland hebben circa 800.000 mensen diabetes. Naar verwachting zal dit aantal over 20 jaar zijn gestegen tot 1,5 miljoen mensen. Kinderdiabetes komt steeds vaker voor. Een op de 80 kinderen heeft diabetes en dit aantal vertoont de laatste jaren een sterke stijging.

bron: Jeugd en Gezin

Eerdere Kids Chain Evenementen

 

 

 

                       

Contact
Care Cure Science Foundation
Kids Chain for Diabetes

E info@kidschain.nl
M 0031 6 48 268 232

Contact person:
Annabelle S. Slingerland,
MD, DSc, MPH, MScHSR