kids chain for diabetes
 

Kids Chain sympathiek initiatief bij start van het Jaar van de Kinderdiabetes,
met ongekend snelle support

Kids Chain For Diabetes, werd opgericht als sympathiek initiatief en nam een ongekend snelle vlucht- een sprint voor de marathon van Athene en Werelddiabetesdag uit. Binnen een maand verzamelden zich 42 kinderen gesuppord door evenzovele organisaties die kinderen, diabetes en/of sport een warm hart toedragen, elk voor een kilometer. Initiatiefneemster en organisator arts-onderzoeker Annabelle S. Slingerland is overweldigd door het enthousiasme.

Zondagmiddag 28 oktober 2007 werd om 14.30 uur, in het Olympisch stadion Amsterdam, de eerste fakkel aangestoken die symbool zou staan voor een reeks estafette marathons van de 42 ambassadeurs/drices en vond een kennismaking en trainingsronde plaats. Na een introductie en uitleg door Annabelle S. Slingerland, was de eer aan de gemeente Amsterdam, vertegenwoordigd door de voorzitter van de gemeenteraad, de heer Ruud Nederveen die naast het met de kids ontsteken van de fakkel, sympathiek met de kids mee op rende. De toewijding was reeds van de gezichten af te lezen en bij elk kind werd door een andere supporter de microfoon verkregen om hem of haar toe te juichen, tussendoor liet de dj van zich horen. De moeder van Jannes deed een ontroerend relaas over hoe het nu is om een gezin met diabetes te zijn. Het Jeugdjournaal volgde de kinderen op de voet en de nu al heroes gaven als geen ander via interviews aan wat diabetes voor hen betekende. Bij afsluiting verkregen de kinderen hun eigen vlam: een amaryllis nog in de knop, symbolisch om hun eigen fakkel tot bloei te brengen.

De kinderen in de leeftijd van 5-18 jaar kwamen uit heel Nederland, alle rangen en standen, zelfs een elftal uit de hoofdstad met internationale aansluiting in Athene. De kinderen tonen dat diabetes een epidemie is die iedereen’s aandacht vereist, kinderen en volwassenen waarschuwende dat iedereen diabetes kan krijgen, dat iedereen’s inzet vereist is voor preventie van diabetes en van verergering als je het eenmaal hebt. Ze tonen ook dat kinderen met diabetes ieder uniek zijn en tegelijkertijd ze volwaardig deel uitmaken van de samenleving, geen stigma behoeven, sport gezond en leuk is en laten zich niet alleen aan het publiek zien maar ook aan belangrijke beleidsmakers op deze gebieden.

Zondag 28 oktober 2007

KCFD jongste ambassadrice en oudste ambassadeur:

Olympische Fakkel in het Olympisch Stadion in Amsterdam

 

Eerdere Kids Chain Evenementen

 

                       

Contact
Care Cure Science Foundation
Kids Chain for Diabetes

E info@kidschain.nl
M 0031 6 48 268 232

Contact person:
Annabelle S. Slingerland,
MD, DSc, MPH, MScHSR
Jeugdjournaal